Роботу з житлом пропонують біженцям на Херсонщині

24 Березня 2015 15:20
khersonci.com.ua

khersonci.com.ua

З трьохсот біженців, котрі стали на облік у службу працевлаштування Херсонщині, дві третини вже незабаром можуть отримати не тільки роботу, а й безкоштовне житло.

Щоправда, тимчасово. Обласний центр зайнятості зібрав попередні заявки від роботодавців про надання сезонних вакансій, і власники оздоровчих закладів на чорноморському узбережжі висловили готовність надати вимушеним переселенцям двісті робочих місць із житлом за рахунок наймача. А загалом вакансій на сезон в приморських та сільськогосподарських районах краю має додатися мінімум 3,5 тисячі.

«Власники пансіонатів, дитячих таборів та торговельних закладів пропонують заробітну плату від 1218 до 2500 гривень на місяць. Та далеко не всі переселенці зі сходу не вважають такі суми привабливими – адже зарплати, які вони отримували на Донеччині та Луганщині у мирний час, були значно вищими. І зараз допомога по безробіттю, встановлена у вигляді фіксованого відсотка від них, часом сягає 3-4 тисяч гривень, – зазначає перший заступник директора обласного центра зайнятості Людмила Барабаш. – Але ми нагадуємо, що такі суми платитимуть далеко не завжди. Та й житло коштом роботодавця, ще й без сплати комірного, за нинішніх часів також є вагомим аргументом для прийняття пропозиції».

Аби звести власників приморських оздоровниць та безробітних віч-на-віч , центр зайнятості планує вже 16 квітня провести у курортному Скадовську ярмарок вакансій. Він є традиційним, але цього разу буде новація: пріоритет за наданням робочих місць із житлом залишиться за біженцями. Адже для них це не тільки заробіток, а й можливість отримати доступний прихисток, та ще й оздоровити дітей на морі.