У Херсоні зустрічали демобілізованих бійців батальйону «Сармат»

23 Березня 2015 06:10

dsc_0209Рідні, друзі, волонтери, представники влади, журналісти і просто небайдужі городяни прийшли привітати з поверненням додому земляків з 21 батальйону 28-ї окремої механізованої бригади. Весною минулого року його сформували на Херсонщині як батальйон тероборони під назвою «Сармат». Перші місяці солдати несли службу на Херсонщині: охороняли стратегічно важливі об’єкти в області та на кордоні з Кримом. Згодом, після підготовки, вони замінили бійців, які прийшли на ротацію з 28-ї бригади. Значний період служби херсонці пробули в зоні АТО в Донецькій області. На жаль, «Сармат» повернувся не у повному складі. Один боєць загинув, ще четверо поранені і зараз знаходяться в госпіталях. Один з них – у важкому стані.

dsc_0226

dsc_0234Ті ж, хто сьогодні повернувся до Херсона, не приховували радості від зустрічі з рідними і теплого прийому, який тут влаштували земляки. Хлопцям дарували квіти, солодощі, солдатів обіймали і дякували за службу. Військовий комісар Херсонської області Сергій Кока подякував хлопцям за гідно виконаний чоловічий обов’язок. «Вітаю вас із прибуттям до рідного міста. Слава Богу, що ви вдома. Бажаю вам добре відпочити реабілітуватися, стати на облік і продовжувати цивільне життя. Але завжди пам’ятати, що в будь який час ви повинні стати на захист нашої держави», – сказав комісар. За внесок у зміцнення обороноздатності, старанність, розумну ініціативу та сумлінне ставлення до виконання службових обов’язків Сергій Кока нагородив кількох бійців подяками.

dsc_0256

dsc_0287Солдати говорять, що всі тяготи служби перенесли, хоча спочатку й було складно вливатися у армійське життя після цивільного. Зараз більшість займатиметься тим, чим і раніше. Хтось повернеться на попереднє місце роботи, хтось вестиме господарство в селах, а для когось важливо просто побути вдома і відпочити. «Під час першої мобілізації я потрапив до цього батальйону. Тут і лишився. Готувалися, навчалися, були на Херсонщині, а потім настав наш час, і ми вирушили на схід, – коментує старший лейтенант Ігор Гапонов. – Порівняно з тим часом, коли я служив, зараз в армії значно виріс патріотичний дух. А це – дуже важливо. З іншого боку, держава повільно реагує на виклики війська. Тому хочу висловити величезну подяку волонтерам, які нами опікувались і постійно приїжджали, де б ми не були. Це люди з Верхньорогачицького, Новотроїцького районів, каховська самооборона, Херсон і багато інших. Зараз приємно повернутись додому. Але якщо знову призвуть – піду, ховатись не буду».

dsc_0267

dsc_0299

Іван АНТИПЕНКО, «День», фото автора