Цюрупинська молодь вчиться керувати містом

22 Березня 2015 18:07

1426838564_2До Цюрупинської міської ради завітали представники активу міських шкіл. На зібранні обговорювали пропозицію провести серед шкільної молоді у стінах міської ради День шкільного самоврядування.

Заступник міського голови Ольга Петриченко запропонувала продовжити традиції участі шкільної молоді у проведенні Дня шкільного самоврядування у Цюрупинській міській раді. Долучитися до управління містом та вирішенням його нагальних проблем, особисто взявши участь у діяльності міської ради. Учні матимуть можливість провести один день на робочих місцях фахівців міської ради, керівників комунальних підприємств, завідувачів дитячих садків.

Заступник міського голови розповіла старшокласникам, що такий день шкільного самоуправління вже проходив у міській раді. Учні попередньо проводили жеребкування, визначалися з наставниками, а потім приступали до виконання своїх нових посадових обов’язків.

У цьому році організатори пропонують провести захід у два етапи. Перший етап полягає у тому, що учні проводять робочий день на місцях своїх наставників, самостійно виконуючи поставлені «новим керівництвом» завдання. Основне завдання усієї команди полягає у забезпеченні стабільної життєдіяльності міста. У городян має бути у домівках вода, світло, газ, вулиці міста мають бути чистими, дітлахи у дитячих садках мають бути доглянуті та нагодовані.

Другий етап полягає у презентації та реалізації власних соціальних проектів у вирішенні нагальних проблем міста від кожної школи–учасника.

Представники шкільних колективів охоче підтримали пропозицію участі молоді в управлінні містом. Адже в учнів є можливість висловили свою точку зору з приводу тих чи інших суспільних питань у житті міста, та спробувати їх вирішити самостійно.