Каховські рятувальники подарували дітям переселенців їхню мрію

20 Березня 2015 08:10
18 березня у рамках Всеукраїнської громадської акції «Запобігти. Врятувати. Допомогти» до каховських рятувальників завітали особливі гості – родини, які тимчасово переміщені зі сходу України та з території анексованого Криму. До зустрічі з учасниками акції залучився практично весь особовий склад Каховського райвідділу ГУ ДСНС області, а також працівники Управління соціального захисту населення.
kherson.mns.gov.ua

kherson.mns.gov.ua

Під час екскурсії діти разом з батьками мали можливість зблизька розглянути спеціальні пожежні автомобілі, доторкнутися до них, посидіти за кермом. Та ще з більшою непідробною цікавістю учасники акції слухали розповідь справжніх вогнеборців про те, які пожежі бувають, як їх ліквідовують за допомогою води, піни чи порошку; і про найголовніше – як поводитись у побуті, на вулиці, у місцях масового перебування людей, щоб не сталося загоряння. Каховчани дуже старалися, щоб спілкування з ними запам’яталося гостям надовго. Тому не тільки демонстрували спеціальне пожежно-технічне обладнання, яким екіпіровані пожежні автомобілі, а й  демонстрували як на практиці їм доводиться працювати в апаратах на стиснутому повітрі, користуватися пневмонічними ножицями та пристроєм «Соломинка» під час рятування людей.
kherson.mns.gov.ua

kherson.mns.gov.ua

Потім дітлахи завітали до диспетчерської кімнати підрозділу, де дізналися, як рятувальникам надходять повідомлення про надзвичайні події. А заодно і самі ознайомилися з основним правилом як правильно надати інформацію про пожежу: де вона сталася, яка за масштабами, залишити свої координати тощо. Під час зустрічі дорослі та діти задавали безліч запитань про особливості служби та специфіку аварійно-рятувального обладнання. А рятувальники у свою чергу із задоволенням надавали їм обґрунтовані та вичерпні відповіді.
Та цим акція не завершилася. Після екскурсії на дітей очікував несподіваний сюрприз. Кожній дитині співробітники каховської Служби порятунку подарували іграшки.
У свою чергу батьки дітей подякували рятувальникам за приємну атмосферу, теплий прийом та цікаву і корисну розповідь про правила безпечної поведінки. Як з’ясувалося, потрапити до пожежного підрозділу було мрією кількох дітей з групи відвідувачів і їх мрія збулася. І хіба це не прекрасно?! Акція відбулася як необхідна, цікава, корисна пригода з дитячих мрій.
kherson.mns.gov.ua

kherson.mns.gov.ua

За матеріалами прес-служби Головного управління ДСНС України у Херсонській області