У Херсоні виділять землю військовим, їхнім сім’ям і переселенцям

18 Березня 2015 12:02

Про це йшлося на нещодавньому засіданні робочої групи з підбору земельних ділянок для забезпечення потреб вимушено переміщених осіб, мобілізованих до Збройних сил, учасників АТО, їх родин та сімей загиблих воїнів. За інформацією департаменту містобудування та землекористування міської ради, наразі надійшло орієнтовно 470 клопотань військовослужбовців про надання дозволу на виготовлення проекту землеустрою та подальшого надання земельної ділянки.

Як стало відомо під час засідання, наразі в міській раді затверджено містобудівну документацію «Детальний план території мікрорайону Таврійського, обмеженого вул. 49-ї Гвардійської Херсонської дивізії — Нестерова — Ворошилова — Космічною». План передбачає виділення 280 ділянок площею від 600 до 1000 кв.м. Проект створений на базі вже існуючих вулиць і передбачає будівництво 2 дитячих садків, один із яких може бути початковою школою, стадіону та інших об’єктів. Запроектовано прокладання каналізації, водопроводу, 8 трансформаторних підстанцій тощо. На цьому місці наявна й артезіанська свердловина, яка забезпечить водою майбутні помешкання.

Одним із головних питань наради була черговість виділення земельних ділянок. Міська влада наполягає на тому, щоб першими в черзі були родини загиблих учасників АТО, потім поранені бійці, а далі в порядку черги за терміном подачі заявок.

«Створена робоча група, яка не впливає на розподіл, але встановлює принцип. Родинам загиблих ми показали план земельних ділянок, передбачених проектом. Вони визначаються. Так само й поранені солдати, — прокоментував начальник управління громадських зв’язків Херсонської міської ради Станіслав Трошин. — Судячи з кількості поданих заявок і відсутності скарг на оформлення документів, процес іде нормально. Точну дату, коли перші в черзі отримають свої наділи, сказати не можу. Є певні бюрократичні процеси. Але я сподіваюсь, що це відбудеться найближчими місяцями, принаймні міська влада всіляко цьому сприятиме».

city.kherson.ua

city.kherson.ua

Іван АНТИПЕНКО, «День», Херсон