Херсонські суднобудівники починають новий проект

18 Березня 2015 06:24
city.kherson.ua

city.kherson.ua

17 березня 2015 року на Херсонському суднобудівному майданчику ТОВ «Смарт Мэритайм Груп» відбулась урочиста закладка кіля буксира-кантовщика проекту Т 2440, який буде побудований для компанії Kirgan Holding S.A. Це дуже важлива подія для колективу підприємства, адже кожне нове замовлення – це забезпечення життя заводу, робочих місць, податків місту й державі.

«Добре, що нашому заводу є, що показати місту, хотілося, щоб таких подій було більше», – сказав керівник підприємства, депутат міської ради Василь Федін. Він повідомив представникам колективу та ветеранам підприємства, які зібрались на заході, що в найближчому майбутньому розраховує на одержання заводом нових контрактів від голландських і норвезьких замовників, переговори з ними ведуться.

За доручення міського голови Володимира Миколаенко колектив, адміністрацію, замовника привітав його заступник Сергій Черевко: «Бажаю, щоб і в майбутньому високопрофесійний колектив підприємства одержував замовлення як внутрішньоукраїнські, так і закордонні. Щоб на стапелях народжувалися нові масштабні проекти», – сказав він.

Для довідки

У листопаді 2014 року ТОВ «Смарт Маритайм Груп» і Kirgan Holding S.A. підписали контракт на будівництво двох корпусів буксирів-кантовщиків проекту Т 2440 на потужностях Херсонського суднобудівного заводу.

Буксири призначені для проводки судів і плавучих споруджень в акваторії портів, а також для участі в гасінні пожеж.

Добудування та насичення корпусів, зібраних на Херсонському суднобудівному заводі, будуть виконуватися на виробничих потужностях ТОВ «Краншип» у Херсоні.

Параметри буксирів-кантовщиків проекту Т 2440: довжина -24,00 м, ширина -10,40 м, висота борту -4,60 м, тягове зусилля – 50 тонн, швидкість при осаді 3,3 м– 13,4 вузла.

Smart Maritime Group (SMG) – найбільший суднобудівний холдинг України, поєднує Чорноморський і Херсонський суднобудівні заводи.