Херсон відсвяткував 71-у річницю визволення

17 Березня 2015 12:21

В кіноконцертному залі «Ювілейний» відбувся великий концерт до 71-ї річниці Дня визволення Херсона. Учасниками концерту стали як провідні колективи нашого міста, так і чисельні гості. В цей день херсонців вітали: духовий оркестр 30-ї окремої механізованої бригади (м. Новоград – Волинський), яка боронить мир в зоні АТО і кордони нашої області, вокально-інструментальний квартет «Ясени» (Житомирщина) та народний художній колектив України «Сакартвело» (Одеса).

У своєму вітальному слові міський голова Володимир Миколаєнко подякував і присутнім ветеранам за виборювання миру в далекі 40-ві роки минулого століття, і присутнім військовим і добровольцям, які сьогодні щоденно боронять мир і спокій в Херсоні і області: «Сьогодні всі ми з новою силою розуміємо що таке війна і маємо ще більше згуртуватись навколо славних подвигів наших батьків і дідів. Патріотизм та історична пам’ять – складові українського характеру, тож спільно ми обов’язково переможемо усіх агресорів і ворогів нашої країни, забезпечимо соборність і незалежність України. Зичу всім херсонцям миру на нашій землі».

Погодився з ним і гість заходу, консул Грузії в Одесі Манучар Цоцонава, який підкреслив, що головне завдання, що зараз стоїть перед українським народом – це перемога над агресором і встановлення миру в єдиній Україні. Виступ ансамблю «Сакартвело» став подарунком херсонцям від Консульства та місцевої грузинської діаспори.