Обласні підприємства працюють на благо Української Армії

16 Березня 2015 16:23
khoda.gov.ua

khoda.gov.ua

Потужності підприємства легкої промисловості області можуть виготовляти військову форму літнього та зимового зразку у великій кількості – більше 300 одиниць за добу. Про це зазначив директор Департаменту економічного розвитку та торгівлі обласної державної адміністрації Ігор Клим.

За його словами, з метою завантаження виробничих потужностей підприємств легкої промисловості Міністерству оборони України було направлено лист щодо можливості виготовлення військової форми на підприємствах області. Як результат, на сьогоднішній день з підприємствами укладено договір на пошиття комплектів одягу та білизни для підрозділів МВС та Державної прикордонної служби України.

Серед таких підприємств, ПрАТ «Цюрупинська швейна фабрика «Юність», учбово-виробниче підприємство УТОГ, ТОВ «Швейна фабрика «ВІД» та ін.

Окрім того, Ігор Клим зазначив, що на будь-якому із 41 машинобудівного підприємства області за наявності необхідних матеріалів може бути виготовлена необхідна кількість систем опалення та бліндажів для укриття військовослужбовців.

Так, за його словами, восени 2014 року Херсонський державний завод «Палада» виготовив 6 буржуйок для підрозділів Державної прикордонної служби України, що дислокуються на півострові Чонгар.

Окрім того, на базі Департаменту державної пенітенціарної служби України в Херсонській області виготовляються будинки-битовки для постів охорони, невеликих складів, пунктів харчування та приготування їжі.

Також, він зазначив, що в даний час опрацьовується питання щодо можливості виготовлення житлових вагончиків для військових приватними підприємствами на безоплатних умовах при наданні матеріалів.