Сьогодні вечір джазу у Херсоні

14 Березня 2015 14:41
city.kherson.ua

city.kherson.ua

Всім, хто ностальгує за «Джазом на Суворова», фестиваль камерної та симфонічної музики «Amadeus» приготував приємний сюрприз – вечір джазу з Олександром Рукомойніковим. Концерт відбудеться сьогодні, 14 березня,  у великій залі Херсонського музичного училища, початок о 17:00.

Олександр Рукомойніков – саксофоніст, педагог. Закінчив Луганське музичне училище по класу скрипки. Під час навчання був запрошений в біг-бенд м. Луганська. Пізніше закінчив і Донецьку державну консерваторію ім. С.С. Прокоф’єва по класу скрипки і саксофона. А з 1987 року він – музикант біг-бенду м. Донецька.

Яскрава гра Олександра Рукомойнікова у біг-бенді відразу привернула увагу відомого українського джазового трубача Валерія Колесникова, який і запросив молодого музиканта в диксиленд і джазовий квінтет. У середині 90-х Олександр створює власне тріо. Плідно співпрацює з провідними джазовими музикантами. А в 2002 році створює вже джазовий квінтет, з яким успішно концертує по Україні та СНД.

Олександр Рукомойніков – постійний учасник джазових фестивалів у Донецьку, Красноярську, Казані, Нижньому Новгороді, Володимирі, Кривому Розі, «Єдність», «Джазові вечори пам’яті В. Симоненка». Гастролював у Німеччині, Франції, Японії.

Фестиваль камерної та симфонічної музики «Amadeus» пройде в Херсоні з 14 березня по 7 квітня. У рамках вже 22-го за рахунком фестивалю «Amadeus» меломани зможуть почути різні школи і стилі виконання класичних творів, які будуть представлені творчими колективами та окремими виконавцями України, Швейцарії, США.