14-15 березня Херсон перетвориться на поетичну столицю

14 Березня 2015 11:10
city.kherson.ua

city.kherson.ua

14 та 15 березня Херсон перетвориться на своєрідну поетичну столицю. У ці дні в нашому місті проходитиме Міжнародний фестиваль поезії «Ан-Т-Р-Акт».

Програма фестивалю частково ще тримається організаторами в секреті. Наразі відомо, що 14 березня фестиваль буде урочисто відкрито о 12.00 у Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці ім.О.Гончара. 

У перший фестивальний день на відвідувачів очікуватиме музична, танцювальна та поетична програми, виставка видань, авторських збірок і матеріалів, бодіарт. О 14.00 розпочнеться презентація нової книги Надії Теленчук «Ніжна». Інша поетеса – Євгенія Більченко – презентує літературно-суспільний проект «БЖ. Самоідентифікація: generation 1st» та, зокрема, дві свої найновіші книги – «Соло для ведмедика» (присвячена добровольцям АТО) і «Список кораблів» (поетичні хроніки війни і миру).

Наступного дня, 15 березня, відбудуться читання віршів, конкурс дитячої поезії та конкурс експромтів. Наостанок будуть нагородженні всі учасники і переможці цьогорічного «Ан-Т-Р-Акту». Серед спеціальних гостей фестивалю Херсон цього року очікує на румунських поетів Флоріна Дана Продана і Стефана Манасія.

Координатор та ідейна натхненниця фестивалю «Ан-Т-Р-Акт» – херсонська поетеса Ольга Швець.