Відбувся гала-концерт національно-патріотичного конкурсу «Херсонщина пам’ятає…»

13 Березня 2015 15:30
city.kherson.ua

city.kherson.ua

71-й річниці визволення Херсона від фашистських загарбників був присвячений гала-концерт міського національно-патріотичного конкурсу «Херсонщина пам’ятає…», що зібрав в облмуздрамтеатрі ім. М.Куліша ветеранів та учасників бойових дій, представників міської та обласної влади, учнів загальноосвітніх навчальних закладів, громадськість.

«Дорогі ветерани, у цей день ми вітаємо кожного з вас із Днем визволення нашого міста від фашистських загарбників. Дякуємо кожному за мужність, стійкість, вірність Батьківщини. На жаль, сьогоднішнім дітям вже не тільки з книжок відомо, що таке війна. І зараз, не вщухають військові дії на території нашої держави. Однак, ваші нащадки, є гідними вашого подвигу. Україна обов’язково переможе. Херсон є і буде вільним і процвітаючим!», – сказав міський голова Володимир Миколаєнко.

Він вручив Подяки міського голови заступникам директора з виховної роботи спеціалізованої школи №52 Ірині Фокіній та навчально-виховного комплексу №51 ім. Г.О.Потьомкіна Роману Синякову за плідну працю, професіоналізм, творчий підхід до організації участі дітей у міському національно-патріотичному конкурсі «Херсонщина пам’ятає…».

Цього року в конкурсі за 8 номінаціями взяли участь понад 3000 школярів з 51 закладу освіти міста Херсона. Випробування в номінаціях «ТВ-передача» та відеопрезентація «Я і армія України» проходили на ХОДТРК «Скіфія». Перед початком для учасників конкурсу проведено екскурсію, під час якої діти ознайомились з роботою працівників телерадіокомпанії.

У номінації «Юні екскурсоводи віртуальних музеїв» взяли участь 15 освітніх закладів міста. Юні краєзнавці презентували результати проведеної пошукової роботи щодо вивчення визначних подій Великої Вітчизняної війни, продемонстрували високий рівень володіння текстом екскурсії та широкий спектр обізнаності з представлених ними тем «Херсон у полум’ї війни», «Вулиця Суворова – серце Херсона», «Ой, Дніпро, Дніпро»,  «Визвольними шляхами 49-ї гвардійської дивізії» тощо.

Наймасовішими за кількістю учасників стали номінації «Декламування» (у 3-х вікових категоріях), «Вокал-соло», «Хореографія».

Крім того, школярі спробували свої сили у номінаціях «Відеоролик» та «Літературно-музична композиція».

Оцінювало виступи журі, яке складалося із запрошених оргкомітетом спеціалістів-фахівців позашкільних навчальних закладів, закладів культури, представників громадських організацій, ветеранів.