Херсон готується до навігації 2015 року

13 Березня 2015 07:32
city.kherson.ua

city.kherson.ua

У виконкомі Херсонської міської ради відбулася нарада по підготовці навігації 2015 року під головуванням міського голови Володимира Миколаєнка. На неї були запрошені керівники структурних підрозділів міської ради і облдержадміністрації, керівники всіх контролюючих процес навігації органів.

На початку наради міський голова наголосив, що міська влада ставить собі завдання відкрити цього року навігацію 1 квітня (на 8 днів раніше, ніж минулого року). Незважаючи на те, що держава буде фінансувати перевезення пільговиків виключно до 1 червня, міська влада, розуміючи що це єдиний спосіб дістатися до тридцяти шести тисяч дачних ділянок, готова взяти на себе відповідальність і забезпечити пільговиків можливістю безкоштовного проїзду до кінця навігації за рахунок коштів міського бюджету.

Керівництво державного підприємства «Адміністрація річкових портів» подякувало міський владі за те, що вперше за багато років місто не має заборгованості перед підприємством. Паралельно міська влада сприяла проходженню ремонту суден на підприємства міста та проведенню робіт по підготовці флоту до навігації. Засвідчили, що готові розпочати навігацію 1 квітня і мають для цього 5 справних суден.

Представники всіх контролюючих запуск навігації органів засвідчили, що не має жодних перешкод для вчасного запуску навігації. Начальник Управління транспортної, дорожньої інфраструктури та зв’язку Аліса Вербицька повідомила, що на засіданні виконкому Херсонської  міської ради, що відбудеться 17 березня, буде затверджено склад комісії по перевірці стану причальних споруд.