У Новій Каховці молодь провела флеш-моб з виконання Державного Гімну України

12 Березня 2015 09:32
nk-online.tv

nk-online.tv

Напевно, що немає такого українця, якому б не були знайомі слова «Ще не вмерла України ні слава, ні воля…». Та, мабуть не всім відомо, що як пісня твір «Ще не вмерла Україна» вперше пролунав 150 років тому!

Це був заключний номер першого на західноукраїнських землях шевченківського концерту, влаштованого в Перемишлі 10 березня 1865 р., на роковини смерті Тараса Шевченка. Музична ж редакція Державного гімну була затверджена Верховною Радою України 15 січня 1992 року. Проте, тільки 6 березня 2003 року Верховна Рада ухвалила Закон «Про Державний гімн України», яким пропонувалося затвердити як Державний та Національний гімн на музику Михайла Вербицького зі словами тільки першого куплету і приспіву пісні Павла Чубинського «Ще не вмерла Україна».

Крім того, 4 березня, виповнилося 200 років від дня народження Михайла Вербицького. В честь цих двох урочних дат вчора, 10 березня, молодь Нової Каховки – учні та студенти ВНЗ – заспівали хором Гімн України на центральній площі міста. Присутніх привітав секретар міськради Олександр Лук’яненко, а потім долучився до спільного виконання. Як відзначають організатори, відділ у справах сім’ї, молоді, фізичної культури та спорту, участь у флеш-мобі взяли понад 500 дітей.