Сучасна бібліотека для дітей – центр інформації, духовного розвитку та організації дозвілля

11 Березня 2015 23:20
city.kherson.ua

city.kherson.ua

До Херсонської центральної бібліотечної системи входить Центральна міська бібліотека ім. Лесі Українки та 34 бібліотеки-філії. В кожній із них завжди широко відчинені двері для читача.

Бібліотека оберігає друковані видання, пропагує звичаї і традиції народу, інформує про творчі надбання поетів і письменників під час літературних вечорів, проводить бібліотечні уроки, на яких бібліотекар розповідає дітям про важливе значення книги.

Сьогодні дитину все складніше зацікавити книгою, залучити до читання, адже навколо стільки цікавого: комп’ютерні ігри, телевізор та ін.

city.kherson.ua

city.kherson.ua

Однак кожна дитяча бібліотека має своє неповторне обличчя і самостійно визначає пріоритетну стратегію у формуванні книжкових фондів, відпрацьовує нові форми роботи, залучає юних читачів до інтерактивних заходів, пропонує цікаві зустрічі і теми для обговорення, виступає клубом за інтересами тощо.

Для наймолодших читачів бібліотеки-філії №3 організовано книжкову виставку-знайомство «Муррркіна родина від А до Я».

Найвідоміші породи, правильний догляд за улюбленими вихованцями, легенди та казки про кішок – про все це дітям розповідає література, представлена на виставці.