У Херсоні відбудеться презентація книги Надії Теленчук

10 Березня 2015 16:01
city.kherson.ua

city.kherson.ua

До Херсону з презентацією нової збірки поезій «Ніжна» приїздить молода авторка Надія Теленчук. Усі, кому до душі сучасна українська література, можуть зустрітися з поетесою 14 березня в Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. О.Гончара. Презентація книги розпочнеться о 14:00.

У програмі заходу – знайомство з творчістю Надії Теленчук та авторське виконання віршів, автограф-сесія, пісні під гітару. Авторка пише поезії трьома мовами – українською, англійською та російською. Перша збірка поезій вийшла у 2011 році під назвою «Нова інтерпретація дощу». А збірка «Щастя в обгортці» побачила світ через півтора роки, у 2012-му. За бажання, можна буде придбати презентовану збірку «Ніжна». Кошти від її реалізації авторка вирішила передати для дітей вимушених переселенців зі Сходу України. 

За походженням 22-річна Надія Теленчук є херсонкою, вищу освіту здобувала у Києві – у  Національному економічному університеті ім. Вадима Гетьмана. Тому приїзд до нашого міста для Надії – як повернення додому і спогад про дитинство.  Про це якраз і один із віршів авторки – «Дивитись на перони, поїзди».

Дивитись на перони, поїзди

Поодаль зверху крізь повітря в спеці.

Тумани вище лінії води

Мого дитинства.

Я пливу в безпеці.

Шукати свідків власних потрясінь,

Щоб тільки легше. Егоїзм чи сила?

У квітниках душі рясніє лінь,

Хоч все вона ще не заполонила.

Старатися, змагатися, іти

В потугах в боротьбі з самим собою.

Забути про поняття самоти,

Вмивати душу правдою-водою.

У хованки в дитинство грати – зась.

І смак повітря відчувати чистий,

Щоб пам’ять лиш веселкою лилась.

А поїзди травневі – як намисто.