Сьогодні у Херсоні покажуть фільм про Героїв бою за Донецький аеропорт

9 Березня 2015 09:36

«Люди витримали, не витримав бетон»

«Добровольці Божої чоти» – так називається повнометражний документальний фільм Леоніда Кантера та Івана Яснія про історію творення нової української армії, котрий херсонці зможуть побачити 9 березня у  малій залі ККЗ «Ювілейний». В іноземних перекладах фільм відомий під назвою «The Ukrainians».

city.kherson.ua

city.kherson.ua

Ідея створення фільму з’явилась у авторів після виходу влітку минулого року стрічки «Війна за свій рахунок». У центрі сюжету «The Ukrainians» – 242-денна героїчна боротьба українських добровольців за Донецький аеропорт.

Робота над фільмом починалась зі зйомок Добровольчого корпусу. Однак, потрапивши в аеропорт, Леонід Кантер зрозумів, що там усі добровольці. Іван Ясній знімав у Пісках, а Леонід Кантер – у Донецькому аеропорті; і кожен з режисерів знімав по-різному. Якщо Ясній робив неоперативну професійну зйомку якісною апаратурою, то Кантер дотримувався техніки стрім-екстрім.

Незважаючи на зображені у «Добровольцях Божої чоти» трагічні події, фільм насичений гумором та вселяє віру. Його можна віднести до категорії must see – фільм, котрий має подивитись кожен (а особливо молодь). А закінчується стрічка фразою «люди витримали, не витримав бетон».

Усі кошти, виручені від показу «The Ukrainians», підуть на підтримку та виробництво фільмів. Скільки коштує білет – глядач визначить для себе сам, адже замість фіксованої ціни запропоновано зробити благодійний внесок.

Прем’єра фільму в Україні відбулась у Києві 31 січня – і ось уже понад місяць стрічка мандрує кінозалами України та Європи. А 9 березня, окрім Херсону, «The Ukrainians» покажуть у новозеландському місті Окленд.