Херсонці відзначили День народження Великого Кобзаря

9 Березня 2015 15:45
vk.com/samooborona.herson

vk.com/samooborona.herson

Сьогодні в Україні відзначають 201-у річницю з Дня народження Великого Кобзаря. У Херсоні в Шевченківському сквері відбувся урочистий мітинг та церемонія покладання квітів до пам’ятника поета. На захід зібралося кількасот небайдужих херсонців, діячів культури, представників громадських організацій та влади, також були присутні бійці херсонського прикордонного загону, представники інших силових структур.

vk.com/samooborona.herson

vk.com/samooborona.herson

Зі сцени лунали патріотичні пісні, читали поезію Великого Кобзаря. Перед присутніми виступили херсонський міський голова Володимир Миколаєнко та перший заступник голови обласної державної адміністрації Валентина Січова. У своїх промовах вони наголосили, що зараз як ніколи слова поета актуальні, його поезія єднає українців, зміцнює бойовий дух наших воїнів на сході держави у боротьбі з окупантом.

nM1kzsHCCy4

“І на оновленій землі Врага не буде, супостата, А буде син і буде мати, І будуть люди на землі”, – завершив свій виступ словами Шевченка міський голова.

По закінченню урочистостей присутні поклали квіти до пам’ятника. Після мітингу херсонці відвідали концерт у музичному училищі, присвячений життю і творчості Великого Кобзаря.

Тарас Букрєєв, “Рідна Херсонщина”