Херсонські школярі побували на екскурсії у військовій частині

5 Березня 2015 11:26
khoda.gov.ua

khoda.gov.ua

4 березня для школярів провели  екскурсію на територію військової частини А 1836 Херсонської гвардійської зенітно-ракетної ордена Червоного Прапора  бригади.

Відвідали частину учні 9-11 класів Херсонської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 28.

Школярам зробили невеликий екскурс в історію створення військової частини. Зокрема, розповіли про формування військової частини А 1836, про те, що у квітні 1963 року 500-й Гвардійський зенітно-ракетний полк був передислокований у місто Херсон і вже 16 серпня 1963 року перший підрозділ заступив на бойове чергування по охороні повітряних кордонів. 19 січня 1992 року гвардійці прийняли присягу на вірність народу України.

Також, заступник командира бригади по роботі з особовим складом гвардії, підполковник Володимир Нор розповів учням про воєнну спеціалізацію частини та функціональні обов’язки  військових. Ще діти відвідали військовий музей, який знаходиться на території військової частини.

«На озброєнні бригади знаходяться потужні та надійні зенітно-ракетні комплекси. Але головне у бригаді – це люди, які витримують весь тягар військової служби, міцно тримають ключі від неба Таврії. Наразі, ми знаходимося в повній бойовій готовності і в разі необхідності готові захищати Батьківщину», – наголосив Володимир Нор.

Наприкінці екскурсії школярам показали, як правильно розбирати і збирати автомат.

khoda.gov.ua

khoda.gov.ua