У Херсоні Руслан Петров представив нові роботи

4 Березня 2015 15:30

У залі Спілки художників України представлено 50 картин, які автор вивіз із Ялти влітку минулого року. До окупації Криму Росією Руслан Петров готував експозицію в Сімферополі. Однак обставини змусили художника повернутися до Херсона. В анексованому Криму він жити не захотів.

Руслан Петров у Херсоні представив 50 картин, які вивіз із Ялти влітку минулого року.

Руслан Петров у Херсоні представив 50 картин, які вивіз із Ялти влітку минулого року.

Це перша персональна виставка Руслана Петрова. Живописом він почав займатися з 2002 року. Відтоді більшу частину часу приділяє малюванню. Художник пише в реалістичному стилі. Втім, автор зазначає, що прагне до більш художніх форм, до яких «треба рости». На виставці представлено багато портретів людей, які оточували його по життю. Є сюжетні роботи на історичну тематику, переосмислення релігійних образів, картини побуту та інші. Руслан Петров відзначається використанням широкої палітри кольорів і деталізацією портретів.

— Мене дуже тепло прийняли херсонські художники. Я вдячний їм за це, — розказав Руслан ПЕТРОВ. — Щоб залишатися в Криму, треба було змінювати українське громадянство на російське, а для цього в мене причин немає. У Херсоні шукатиму роботу і намагатимусь більше малювати».

Іван АНТИПЕНКО, «День», фоторепродукція автора