Співробітники батальйону “Херсон” пройшли навчання для несення служби в зоні АТО

4 Березня 2015 11:30

24 лютого на полігоні УМВС пройшли навчальні збори по тактико-спеціальній, вогневій, фізичній та загально-профільній підготовці з особовим складом батальйону патрульної служби міліції особливого призначення “Херсон”.

mvs.gov.ua

mvs.gov.ua

Збори, за дорученням начальника УМВС в Херсонській області Артура Мєрікова, були проведені для підготовки бійців батальйону «Херсон» до несення служби в районі проведення АТО. Організували та провели навчання викладачі тренінгового центру та відділ профпідготовки управління кадрового забезпечення. Особлива увага під час занять приділялася тренуванню тактико-спеціальних навиків бійців. Вони вчилися облаштовувати блокпости, захисні споруди, імітували дії під час огляду приміщень, ділянок місцевості або місць можливого перебування злочинних елементів. Практичні заняття проводилися у формі тренінгу з використанням учбової зброї.

mvs.gov.ua

mvs.gov.ua

Під час вогневої підготовки на стрільбищі особовий склад батальйону “Херсон” відпрацьовував стрілецькі навики та вміння поводитися із автоматом Калашнікова та пістолетом Макарова, СГД, РПК, ПК, РПГ-7, АГС-17, РПГ-18, РПГ-26. Також вивчалися заходи безпеки при поводженні зі зброєю.

mvs.gov.ua

mvs.gov.ua

На заняттях із загально-фізичної підготовки бійці виконували вправи для тренування витривалості та стійкості, що необхідні для виконання завдань в особливих чи екстремальних умовах.

mvs.gov.ua

mvs.gov.ua

Відділ профпідготовки залучив на збори до проведення занять фахівців спецпідрозділів УМВС, які вчили бійців батальйону вести загальновійськовий бій, організовувати оборону, а також засобам збройної боротьби, тактиці ведення бою, правилам перевірки автотранспорту та громадян під час несення служби на блокпостах, тактиці затримання озброєних злочинців, що перебувають в транспортному засобі.

mvs.gov.ua

mvs.gov.ua

– Набуття таких знань є необхідністю, адже вони допоможуть працівникам нести службу, забезпечувати громадський порядок та життя громадян в зоні проведення АТО, – зазначив начальник управління кадрового забезпечення УМВС України в Херсонській області майор міліції Олександр Прокудін.