Податківці та представники управління юстиції провели семінар для херсонських нотаріусів

4 Березня 2015 12:17
khoda.gov.ua

khoda.gov.ua

26 лютого в приміщенні Дніпровської районної у м. Херсоні ради за ініціативи Головного територіального управління юстиції у Херсонській області та за участю фахівців Державної податкової інспекції у м. Херсоні відбувся семінар для нотаріусів. Захід відвідали більше ста нотаріусів з Херсона та області.

Фахівці управління юстиції зосередили увагу присутніх на особливостях застосування антикорупційного законодавства у діяльності нотаріусів, а також обговорили поточні питання, які виникають у роботі нотаріусів Херсонської області.
Представники податкової інспекції детально розповіли про новації у сфері оподаткування, зокрема про: порядок заповнення державними нотаріусами декларацій про майновий стан і доходи; особливості сплати військового збору як із доходів приватних нотаріусів, так і з доходів громадян, одержаних ними у спадок або за договорами купівлі-продажу (обміну), дарування чи пожиттєвого утримання рухомого та нерухомого майна; відповідальність за несвоєчасне подання звітності та сплати податків; порядок заповнення податкового розрахунку 1ДФ.