У Херсоні першими земельні ділянки отримуватимуть родини загиблих в АТО воїнів

3 Березня 2015 14:40
city.kherson.ua

city.kherson.ua

Відбулось засідання робочої групи з підбору земельних ділянок для забезпечення  потреб громадян, які переселяються з тимчасово окупованих територій України, або призвані до Збройних Сил України у зв’язку з частковою мобілізацією, чи проходили строкову військову службу та брали участь в антитерористичній операції, а також членів сімей військовослужбовців, загиблих у зоні проведення антитерористичної операції.

Станом на 27 лютого, за інформацією департаменту містобудування та землекористування міської ради, надійшло 467 клопотань військовослужбовців про надання дозволу на виготовлення проекту землеустрою та подальшого надання земельної ділянки.

Наразі міською радою затверджено містобудівну документацію «Детальний план території мікрорайону Таврійського, обмеженої вул. 49-ої Гвардійської Херсонської дивізії – Нестерова – Ворошилова – Космічною», яку на замовлення департаменту містобудування та землекористування розробило КП «Геополіс». Нею передбачено виділення 280 земельних ділянок площею від 600 до 1000 кв.м.

Як пояснив керівник КП «Геополіс», депутат міської ради Ростислав Маршак, проект розроблений на базі існуючих вулиць, ним передбачено будівництво 2 дитячих садків, один з яких може бути початковою школою, стадіону тощо. Запроектовано прокладання каналізації, водопроводу, 8 трансформаторних підстанцій тощо.

city.kherson.ua

city.kherson.ua

Вже наявна артезіанська свердловина, яка забезпечить водою майбутні помешкання, крім того, запроектована нова свердловина для забезпечення майбутнього розвитку району.

Під час наради, в якій взяли участь військові та члени їх родин, обговорювалась послідовність розподілу ділянок.

Заступник міського голови Віктор Іванушкін наголосив, що робоча група впливає лише на принцип розподілу ділянок, а не на безпосередньо їх розподіл.

Всі учасники наради погодились із тим, що першочергово ділянки слід надавати родинам загиблих воїнів, інші, незалежно від звань, – відповідно до черги, тобто дати надання надходження заяви.

Депутат міської ради Анатолій Бондарук, передав членам робочої групи прохання від військових командирів – не зупинятись на виділенні 280 ділянок.

Наразі, за дорученням міського голови Володимира Миколаєнка, вивчається питання щодо виділення земельних ділянок в інших місцях в межах міста.