Українська громада Херсонщини заявляє

2 Березня 2015 14:01
city.kherson.ua

city.kherson.ua

На черговому засіданні Української громади Херсонщини, що відбулося в приміщенні виконавчого комітету міської ради, прийнята низка заяв з різних суспільно-політичних питань сьогодення.

Члени об’єднання розглянули текст звернення до громадськості, в якому заявили, що виконано головне завдання – повалено диктатуру, але треба продовжувати роботу по розбудові країни. «Закликаємо до співпраці всі громадські та політичні сили, які готові працювати на благо та процвітання Соборної України». Для таких організацій двері Української громади Херсонщини завжди відчинені.

Члени УГХ висловили свою точку зору щодо підготовки та проведення масових заходів в місті та області. У листі до голови облдержадміністрації говориться: «Вважаємо за доцільне продовжити позитивний досвід загального обговорення формату проведення заходів щодо відзначення державних свят та проведення масових заходів із залученням політичних партій та громадських організацій Херсонщини. На жаль, обговорення та узгодження останніх заходів  в області не відбувається в подібному форматі, що створює напругу у громаді області».

Учасники зібрання обговорили звернення щодо роботи управління освіти Генічеського району, проведення реконструкції Каховської площі у м. Херсону, діяльності Рената Ахметова тощо. Було прийнято рішення взяти участь у святкування дня народження М.Вербицького та Тараса Шевченка, підтримувати проведення акцій, які сприяють об’єднанню народу України.