У Херсоні відкрилася благодійна виставка художниці Оксани Оснач

2 Березня 2015 00:54
«А МУЗИКА ЗВУЧИТЬ...»

«А МУЗИКА ЗВУЧИТЬ…»

Експозиція триває у виставковому залі ХОО Національної спілки художників України. Відома херсонська майстриня Оксана Оснач представила глядачам кілька десятків власних робіт різних років творчості. Переважно — це світлі і теплі пейзажі, натюрморти, зображення затишних херсонських вуличок, мальовничих плавнів тощо. Художниця надає перевагу реалістичній манері письма, чимало робіт відзначаються багатою палітрою кольорів, яку дарує сама природа: пишні соняхи, багряний захід сонця, осінь у парку, кущ калини та інші.

Виставка має не лише естетичну, а й волонтерську місію. Разом із благодійним фондом «Захист» художниця вирішила долучитися до збору коштів для українських військових. На окремих листівках авторка надрукувала деякі свої картини. Їх можна придбати за символічні кошти, які в цій же залі помістити у благодійну скриньку, а саму листівку — підписати солдату на фронт. Після завершення експозиції підрахують зібрані гроші і вирішать, на які саме потреби й кому їх передати.

«СТАРИЙ МІСТОК»

«СТАРИЙ МІСТОК»

— Так склалося, що  виставка збіглася з надзвичайно напруженим періодом у нашій державі. Вирішила долучитися до широкого волонтерського руху, який ми спостерігаємо в країні, хотілося допомогти тим, хто цього вкрай потребує і віддячити людям, які нас захищають, — коментує Оксана ОСНАЧ. — Я вдячна фонду «Захист» за організовану роботу, вони направлять зібрані кошти в потрібному напрямку, адже мають уже багатий досвід роботи з військовими. Для друку на картки ми вибрали позитивні, світлі картини, щоб люди підписували ці листівки солдатам. Я закликаю до цього херсонців — передати на фронт трохи свого тепла. На відкритті виставки чула позитивні відгуки й хорошу реакцію на нашу ініціативу, тож можна сказати, що запас добра у наших людей ще не вичерпався.

Іван АНТИПЕНКО, «День», фотоілюстрації автора