Гола Пристань виграла грант від Євросоюзу

2 Березня 2015 12:22
www.shukach.com

www.shukach.com

Фінансовий грант Євросоюзу на суму 881,8 тисячі євро виграли органи місцевого самоврядування міста Гола Пристань Херсонської області. Про це повідомляє інформаційне агентство «Херсонці».

Зазначимо, що даний грант призначений на те, щоб зробити комунальне господарство більш енергоефективним.

Міська влада Голої Пристані запропонувала витратити кошти на утеплення фасаду загальноосвітньої школи № 1, модернізацію системи опалення будівлі та переведення її старої газової котельні на більш дешеве і доступне тверде паливо.

Також додамо, що за умовами видачі гранту передбачене часткове фінансування – міськрада також повинна виділити на реалізацію проекту п’яту частину від тієї суми, яку надасть ЄС.

За словами міського голови Анатолія Негру, свої зобов’язання вони вже фактично виконали, закупивши для шкільної котельні новий котел, що працює на палетах з відходів деревини.

«У сфері енергозбереження це вже не перший проект для Голої Пристані. Нещодавно на кошти міського та державного бюджетів, загальна сума становила більше 2 мільйонів  гривень, твердопаливні котли вітчизняного виробництва встановили у всіх чотирьох комунальних котельнях.

Зазначимо, що до того в місті обласного значення встановили 288 сучасних діодних світильника замість стандартних ламп, що надало змогу зменшити витрати на електроенергію всемеро.