У Генічеському районі вшанували пам’ять Номана Челєбіджихана

27 Лютого 2015 10:24
genichesk-rda.gov.ua

genichesk-rda.gov.ua

23 лютого у художньому салоні Генічеського районного будинку культури відбувся захід, присвячений 97-ій річниці загибелі видатного кримськотатарського діяча, одного із засновників і голови національного Курултаю кримськотатарського народу, Муфтія мусульман Криму, автора кримськотатарського національного гімну «Ант еткенмен» Номана Челєбіджихана.

Ведучій заходу Наріман Аблязов ознайомив присутніх  з життям та діяльністю Номана Челєбіджихана, його боротьбою за незалежність кримськотатарського народу, про створення мусульманського виконавчого комітету Криму під його керівництвом.
genichesk-rda.gov.ua

genichesk-rda.gov.ua

На сцені   художнього салону  прозвучали вірші та пісні, написані на слова Номана Челєбіджихана. Присутні в залі виконали гімн кримськотатарського народу, автором якого є Номан Челєбіджихан.

Делегат ІV, V та VІ Курултаю кримськотатарського народу Ленур Люманов розповів про значний вклад Номана Челєбіджихана у розвиток кримськотатарського визвольного руху та його сучасний стан. Також виступила член Херсонського регіонального Меджлісу кримськотатарського народу, вчитель Новоолексіївської загальноосвітньої школи № 1 Мавіє Люманова. Учасники заходу вшанували пам’ять Небесної Сотні та загиблих у зоні антитерористичної операції хвилиною мовчання та виконали гімн України.