Міська влада Херсона вивчає фінський проект переробки сміття

27 Лютого 2015 07:41
city.kherson.ua

city.kherson.ua

Міський голова Володимир Миколаєнко зустрівся з представником фінської компанії, що займається переробкою сміття та має намір співпрацювати з Херсоном.

Підприємство вже близько 20 років працює за напрямками переробки сміття, реновації пошкоджених земель та очистки грунтових вод. Взаємодіючи із 40 фірмами в Європі, а також 10 університетами в напрямку інноваційних технологій, підприємство акцентує увагу на збереженні екології та чистого навколишнього середовища, тому замість спалювання сміття використовує систему переробки органічних відходів мікроорганізмами, що повністю відповідає вимогам Кіотського протоколу (міжнародної угоди щодо скорочення викидів парникових газів для зниження антропогенного впливу на кліматичні зміни). Продукти переробки сміття – газ метан, що після певної обробки потужностями підприємства може використовуватися у побуті або як паливо для автомобілів, та електрична енергія.

«Вирішення проблеми сортування та переробки сміття є дуже актуальним питанням в нашому місті. На останньому засіданні виконавчим комітетом міської ради прийнято рішення про оголошення конкурсу із визначення кращого інвестиційного проекту зі створення сміттєсортувального комплексу. Дякую, що завітали з такою цікавою пропозицією, яку ми розглянемо та більш детально вивчимо. Якщо наша співпраця стане реальністю, обіцяю зі свого боку максимальну підтримку», – зазначив міський голова Володимир Миколаєнко.