Мешканці Скадовського району пишаються своїм земляком

23 Лютого 2015 07:05
www.skadovsk.com

www.skadovsk.com

Нещодавно в Красненському сільському будинку культури відбулася зустріч із стрілком вертольоту Олександром Об’єдком, який розповів про свій внесок у боротьбу за незалежність і цілісність нашої Батьківщини та демократичний вибір України.

З перших днів АТО служить наш земляк у Чорнобаївській військовій частині стрілком на МІ-8. У його місію та військових побратимів  входило завдання щодо вивозу загиблих і поранених солдатів з неконтрольованих територій.

Дивовижна розповідь героя вразила та захопила всіх дітей, а старше покоління не стримувало сліз.

“Сталася ця трагедія спекотним серпневим днем. Під час приземлення у заданому квадраті для евакуації бійців бойова бригада була обстріляна і підбита сепаратистами. Командир борту, борттехнік та правий льотчик були поранені”, – поділився своїми спогадами наш земляк. Та не розгубилися два стрілки,  у тому числі і наш Сашко. На своїх мужніх плечах вони винесли весь екіпаж у безпечну зону, куди і визвали  повітряну допомогу. Всіх військовослужбовців відразу доправили і військовий госпіталь на одужання.

Не може приховати Сашко тремтіння у голосі, коли згадує свого командира Дмитра Арцилинка, який не зміг впоратися з тяжким пораненням у голову і помер у госпіталі.

Квітами, щирими словами вдячності і найкращими побажаннями вшанували солдата односельці.

За особистий героїзм і витримку Олександра Віталійовича Об’єдка ще у жовтні минулого року відзначено орденом «За мужність» ІІІ ступеню.

Слава справжнім героям! Героям слава!