В області продовжуються комплексні перевірки захисних споруд

22 Лютого 2015 17:56
kherson.mns.gov.ua

kherson.mns.gov.ua

На сьогоднішній день в області проведено технічну інвентаризацію 197 захисних споруд та охоплено комплексними перевірками 202, повідомляють у ГУ ДСНС України в Херсонській області.  Перевірки, на які відведено двомісячний термін, тривають.

Так, у Каховському районі  з метою проведення перевірок захисних споруд цивільного захисту району було створено комісію, до складу якої ввійшли представники Каховського райвідділу ГУ ДСНС області та органів виконавчої влади. 19 лютого комісія здійснила комплексне обстеження захисних споруд, які знаходяться в районі. За результатами перевірок будуть складені акти з вказанням виявлених недоліків і власникам захисних споруд видадуть приписи з визначеними термінами по їх усуненню.

kherson.mns.gov.ua

kherson.mns.gov.ua

Такі ж перевірки захисних споруд і тимчасових укриттів відбуваються і в Верхньорогачицькому районі.

У результаті перевірки встановлено, що деякі захисні споруди підлягають до списання у зв’язку з фактичною їх відсутністю. Під час перевірки також доведено, що є захисні споруди, які можуть захистити населення району від надзвичайних ситуацій.

Також в районі існують найпростіші укриття – підвали.  І слід відзначити, що підвали на території Верхньорогачицької центральної райлікарні готові приймати та захищати робочий персонал та пацієнтів від наслідків надзвичайних ситуацій.