У Скадовську відбувся вечір-реквієм присвячений вшануванню пам’яті Героїв Небесної Сотні

20 Лютого 2015 08:33
skadovsk.com

skadovsk.com

17 лютого у читальній залі центральної бібліотеки для дорослих відбувся вечір-реквієм «Мамо, я не повернусь…», присвячений Дню вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні.

У заході взяли участь представники Скадовської Самооборони, влади, активісти Євромайдану, учні загальноосвітніх навчальних закладів району та громадськість.

Учасники вечора-реквієму мали змогу пригадати хронологію 2013-2014 років, спостерігаючи за кадрами відео-презентації, коли, об’єднані спільним поривом, люди встали за волю.

skadovsk.com

skadovsk.com

Молодь декламувала вірші пам’яті загиблим, а вихованці школи мистецтв виконували музичні твори на бандурі та фортепіано.

Хвилюючою була розповідь матері активістів Євромайдану Галини Яремкевич. Жінка розповіла, як із щемом у душі, материнське серце проводжало до Києва двох синів: «Хоч як важко не було, але не змогла відмовити дітей бо знаю, що за ідеї та цінності треба боротись».

На годині пам’яті згадали і про буремний Схід, і про загиблих на неоголошеній жорстокій війні, про наших земляків: Віталія Бєлікова, Анатолія Олійника. Присутні вшанували Героїв Майдану та полеглих у зоні АТО хвилиною мовчання.

Завершився вечір-реквієм покладанням квітів до пам’ятного знаку Героям Небесної Сотні.