Херсон – пілотне місто міжнародного проекту з енергоефективності

19 Лютого 2015 07:43
city.kherson.ua

city.kherson.ua

Місто Херсон стало пілотним в рамках проекту «Практична модель розбудови спроможності органів місцевого самоврядування ефективно управляти енергією» в рамках проекту Агентства з міжнародного розвитку США «USAID» «Муніципальна енергетична реформа в Україні».

Міською владою спільно з USAID підготовлений План дій сталого енергетичного розвитку м. Херсона на 2015 – 2030 роки.  Документ погоджений виконавчим комітетом міської ради і виноситься на розгляд депутатського корпусу 20 лютого.

Метою проекту  є реалізація практичної моделі сталого енергетичного розвитку громад через лобіювання змін до законодавства у сфері енергозбереження, запровадження системи управління енергією, сприяння залучення фінансування та промоції енергоефективних заходів.

Проект передбачає реалізацію наступних завдань: аналіз стану енергоспоживання в бюджетному секторі, розробку дорожніх карт імплементації систем енергоменеджменту найвищого стандарту, проведення щорічних Днів Сталої Енергії у нашому місті, створення допоміжних матеріалів та «Служби підтримки» в он-лайн режимі.

Участь у проекті  і напрацьовані заходи дозволять значно знизити витрати з міського бюджету на електроенергію в бюджетній сфері, а звільнені кошти спрямувати в інші напрямки, наприклад, термомодернізацію житлових будинків.

Проект реалізовуватиметься протягом 2015 року.