У Херсоні пройде День актуальної п’єси

18 Лютого 2015 10:38
city.kherson.ua

city.kherson.ua

У найближчу суботу, 21 лютого, у відвідувачів бібліотеки №3 буде можливість не тільки взяти почитати книги, а й послухати ще не видані.

Мова про день актуальної пєси у Херсоні та читки творів сучасних драматургів, які перемогли в пятому фестивальному конкурсі «Тиждень актуальної пєси 2014».

День актуальної пєси у нашому місті відбудеться вже втретє. Двічі читки пєс проходили в Херсонському художньому музеї ім.О. Шовкуненка – 13 грудня та 24 січня. Цього разу вони будуть проведені в бібліотеці-філії №3 Херсонської централізованої бібліотечної системи. Ще одна відмінна риса – досі пєси звучали в одні й ті ж дні в багатьох містах України, тобто – одночасно. А тепер херсонські драматурги вирішили прискорити темпи, і в нашому місті дні актуальної пєси будуть проходити частіше.

Цього разу херсонській  публіці  будуть  представлені пєси:

· «Як діти» (автори – Ден та Яна Гуменні)

· «По колу» (драматург – Наталія Блок)

· «Дядечки» (Сергій Щученко).

Після читок пєс глядачі зможуть відразу ж обговорити їх іздраматургами та режисерами, задати питання, поділитися своїми думками щодо почутого.

Дні актуальної пєси будуть проводитися у Херсоні з періодичністю приблизно два рази на місяць. На кожному з них глядачам будуть представлені нові п’єси, які раніше не звучали в місті. Таким чином, не тільки кияни, а й херсонська публіка зможе ознайомитися з текстами, що перемогли на драматургічному фестивалі «Тиждень актуальної пєси».

Цікаво?

Тоді приходьте 21 лютого о 15:00 в бібліотеку-філію №3 Херсонської ЦБС за адресою: вул. Робоча, 76а.

Додаткова інформація про День актуальної пєси в Херсоні – на сторінці заходу в соціальній мережі Facebook.