Сьогодні херсонцям покажуть хроніку «Зима, яка нас змінила. Небесна Сотня»

18 Лютого 2015 06:10
toloka.hurtom.com

toloka.hurtom.com

Сьогодні, 18 лютого, о 18.00 в кіноконцертному залі «Ювілейний» пройде кінопоказ документальної хроніки «Зима, яка нас змінила. Небесна Сотня».

«Зима, що нас змінила» — це цикл документальних фільмів про події, що відбувалися на Євромайдані під час Революції гідності. Спільний проект каналу “1+1” (“1+1 Продакшн”) та Творчого об’єднання Вавилон’13. Прем’єра циклу на каналі “1+1” відбулася 3 квітня 2014 року до сороковин за вбитими у протистоянні на вулиці Інститутській в Києві.

Перший фільм «Небесна сотня» з циклу документальних фільмів «Зима, що нас змінила». Досі невідомо, скільки людей входить до Небесної сотні, адже це не тільки ті, кого вбили в центрі Києва в кінці лютого. З початку Євромайдану багато людей пропали без вісті чи були замордовані у різних куточках України. Але термін Небесна сотня з’явився саме після найзапекліших боїв на Майдані Незалежності. Фільм показує, як сталося так, що всього за три дні в центрі Києва було вбито майже 100 людей. 19 травня 2014 року фільм “Небесна сотня” був презентований на Каннському кінофестивалі.