Херсонським старшокласникам нагадали про зміни у ЗНО-2015

17 Лютого 2015 16:34
city.kherson.ua

city.kherson.ua

Про нововведення в системі зовнішнього незалежного оцінювання 2015 року детально розповів начальник управління освіти міської ради Юрій Ніконов під час апаратної наради міського голови з керівниками виконавчих органів міської ради, головами районних у місті рад, сільським, селищними головами.

За організацію та проведення у межах регіонів зовнішнього незалежного оцінювання (проведення тестувань) відповідають регіональні центри оцінювання якості освіти (м. Херсон – Одеський регіональний центр) на чолі з Українським центром оцінювання якості освіти. 

Випускники загальноосвітніх навчальних закладів міста реєструються за місцем навчання, відповідальна особа від школи (ліцею, гімназії, НВК) формує і надсилає комплект реєстраційних документів до центру оцінювання якості освіти.

Випускники минулих років самостійно формують комплект реєстраційних документів, у разі виникнення питань є можливість звернутися до пунктів реєстрації: Херсонська академія неперервної освіти та Херсонський національний технічний університет.

Реєстрація для участі в зовнішньому незалежному оцінюванні розпочалася з 5 січня і закінчується 20 лютого!

У разі необхідності можна внести зміни до реєстраційних даних – до 1 квітня 2015 року; у разі зміни рівня складності завдань сертифікаційної роботи з української мови і літератури – до 6 березня.

У 2015 році для проходження тестувань визначено 12 предметів (наказ Міністерства освіти і науки  України від 01.10.2014 № 1120): українська мова і література (обов’язково), англійська мова, іспанська мова,німецька мова, французька мова, математика, російська мова, біологія, історія України, фізика, географія, хімія. Тестування пройдуть з 3 по 26 червня.

Для випускників 2015 року результати зовнішнього незалежного оцінювання з української мови будуть зараховані як державна підсумкова атестація, яка відбудеться 24 квітня.

Загальна кількість предметів для участі в ЗНО – не більше чотирьох (з урахуванням української мови).

Тести з української мови і літератури та математики будуть двох рівнів складності базовий і поглиблений (згідно з умовами вступу). Обрати рівень необхідно при реєстрації.

Чинними є сертифікати лише 2015 року.

Особливої підтримки сьогодні потребують учні-випускники 2015 року з Криму, Донецької та Луганської областей, яким пропонується продовжити навчання в загальноосвітніх навчальних закладах Херсона у формі екстернату та отримати документ державного зразка про освіту.

Для здобуття повної загальної середньої освіти батьки або особи, які замінюють, до управління освіти подають документи:

заяву на ім’я начальника управління освіти;

копію паспорта учня;

копію свідоцтва про базову загальну середню освіту з додатком;

копію табеля за 10-й клас;

довідку з місця навчання з результатами навчальних досягнень за І семестр 2014/15 навчального року.

Управління освіти допоможе визначитися із закладом освіти, у разі необхідності організує консультацію з психологом.

Станом на 12 лютого документи подали та закріпилися за навчальними закладами 13 учнів-випускників із Криму, Донецької та Луганської областей, повідомили в управлінні освіти.