Херсонці вшанували воїнів-інтернаціоналістів

16 Лютого 2015 14:20
city.kherson.ua

city.kherson.ua

В парку Слави, біля Меморіального комплексу воїнам-інтернаціоналістам пройшов мітинг з нагоди відзначення Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав і 26-ї річниці виведення військ колишнього СРСР з Республіки Афганістан.

Сотні херсонців поклали квіти до пам’ятника солдату поруч з яким викарбовані прізвища 70 наших земляків, 67 з яких загинули в Афганістані.

city.kherson.ua

city.kherson.ua

«26 років тому закінчилася військово-політична операція Радянського Союзу, в якій взяли участь близько 160 тис. українців, близько 3 тис. з яких були представниками Херсонщини. Українці заплатили високу ціну за цю кремлівську авантюру. Тисячі солдатів і офіцерів поклали не лише своє здоров’я, а й власне життя. Війна перекреслювала молоді життя, нищила долі, руйнувала плани. На жаль через чверть століття історія повторюється. Тепер війна йде на нашій землі. Сьогодні воїни-інтернаціоналісти підставляють своє плече молодим воїнам, навчають їх військовим наукам. Ми ніколи не маємо забувати про тих, хто не повернувся з тої війни й тих, хто віддає своє життя зараз за свободу держави», – сказав, звертаючись до численного зібрання, міський голова Володимир Миколаєнко.

city.kherson.ua

city.kherson.ua

На сьогодні близько 2 тис. афганців проживають на Херсонщині. Після загибелі в ніч з 19 на 20 лютого 2014 року людей на Майдані, афганці не залишились осторонь, стали пліч-о-пліч із молоддю.

Сьогодні більше 75 афганців з Херсонщини захищають нашу Батьківщину на сході країни. Керівники херсонських осередків афганських організацій запевнили, що всі афганці готові допомогти зупинити ворога.