Реанімобіль з Херсона відправився в зону АТО

14 Лютого 2015 20:48

dsc_0182Сьогодні, 14 лютого, з херсонської площі Свободи в Донецьку область відправився реанімобіль, подарований Херсонщині колективом програми «Хоробрі серця» каналу «1+1» в пам’ять про загиблого під Іловайськом бійця батальйону «Херсон» лікаря Владислава Ковальова.

У складі батальйону Владислав встиг проявити свої найкращі професійні і людські риси. Часто ризикуючи життям, він надавав невідкладну медичну допомогу товаришам, проводив складні операції фактично в польових умовах. При виході з оточення, біля БМП, на якому рухався Владислав, розірвалася міна. Подвиг лікаря-добровольця, який пішов захищати українську незалежність, не забувають в Херсоні. На лікарні УМВС, де працював Владислав Ковальов, встановлено меморіальну дошку, а його справу – лікувати людей – продовжує дружина Вікторія Вагнер. Вона також очолила КП «Оберіг», яке допомагає військовим і переселенцям. Саме «Оберегові» канал «1+1» передав реанімобіль для допомоги пораненим військовим. У Херсоні вирішили відправити його на Донбас.

Екіпаж реанімобіля у складі лікаря-хірурга, медбрата та двох водіїв буде прикріплений до військового медичного підрозділу у зоні АТО. Двоє з членів екіпажу – бойові побратими Владислава Ковальова. Реанімобіль обладнаний електрокардіографом, дефібрилятором, апаратом для кисневої інгаляції, кисневим балоном, носилками. Перед відправкою в зону АТО волонтери і благодійники укомплектували авто медикаментами та провели технічне обслуговування.

«Для роботи в екстрених умовах зони АТО автомобіль дуже доречний. Я знаю, що такої техніки там дуже бракує. Я вдячна людям, які його нам подарували і всім, хто допомагав з обладнанням, надсилав кошти. Це – надзвичайно важлива справа», – прокоментувала Вікторія Вагнер.

dsc_0180

Іван АНТИПЕНКО, «День», фото автора