У Херсоні посилюють заходи безпеки у навчальних закладах

13 Лютого 2015 09:32
city.kherson.ua

city.kherson.ua

Реагуючи на запровадження  режиму підвищеної  готовності на всій території України, управління освіти Херсонської міської ради проводить комплекс додаткових заходів з безпеки учасників навчально-виховного процесу, спрямованих на формування у дітей та вчителів практичних навичок до дій в надзвичайних ситуаціях.

У кожному навчальному закладі упродовж січня – лютого 2015 року проходять практичні навчання з питань: першочергові дії персоналу в разі загрози вчинення терористичних або диверсійних актів; надання першої медичної допомоги; прийоми збереження психологічного здоров’я в екстремальних ситуаціях. На засіданнях «Школи безпеки» діти мають змогу переглянути навчальні фільми щодо дій населення в умовах загрози та виникнення надзвичайної ситуації, поводження у разі виявлення підозрілих або вибухонебезпечних предметів. Шкільні «Дружини юних рятівників», сформовані зі старшокласників, проводять тематичні заняття з учнями молодших класів.

До проведення роз’яснювальної роботи та практичних занять у школах залучаються фахівці МНС, навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Херсонської області, закладів охорони здоровя, психологи. Ними розроблені пам’ятки з основних питань збереження життя та здоров’я населення, які опрацьовані з дітьми та доведені до відома батьків.

Крім того, зараз в освітніх закладах міста активно проводиться робота щодо облаштуванню найпростіших споруд для укриття дітей; комплексного обстеження стану надійності охорони навчальних закладів.

На сьогодні у 35 школах та 50 дошкільних закладах міста спеціалізовані організації надають охоронні послуги, у 22 школах встановлені камери відеоспостереження, 16 освітніх закладів мають кнопку екстреного виклику. Працівників освітніх закладів (чергових вчителів та охоронців) зобов’язано цілодобово здійснювати огляди будівлі шкіл та прилеглої до них територій для своєчасного виявлення підозрілих предметів або осіб.

Таким чином, педагоги разом з батьками роблять усе можливе для збереження найдорожчого – життя і здоров’я дітей та сподіваються, що набуті практичні навички не доведеться застосовувати в реальних умовах.