Прикордонники спільно з правозахисниками покращують якість пропускних операцій на адмінмежі з АР Крим

13 Лютого 2015 11:26
Фото REUTERS

Фото REUTERS

У рамках розвитку комунікаційних платформ Держприкордонслужба активно співпрацює з представниками Української Гельсінської спілки з прав людини щодо вдосконалення та покращення для громадян України умов під час перетину адміністративної межі між Херсонською областю та тимчасово окупованою АР Крим.

За час спільної роботи проведено кілька засідань, на яких розглянуто основні напрямки взаємодії та опрацьовано «дорожню карту» вирішення найбільш актуальних питань. Зокрема розроблено пам’ятку щодо повноважень, прав та обов’язків для прикордонників та громадян, які перетинають адміністративну межу з тимчасово окупованою територією АР Крим та вже розміщено її в автомобільних контрольних пунктах в’їзду/виїзду  «Чонгар», «Чаплинка» та «Каланчак».

Цей інформаційний бюлетень складається з двох части: перша – «Порядок в’їзду громадян України та іноземців на територію АР Крим та виїзду з неї», друга – «Персоналу Державної прикордонної служби України під час здійснення прикордонного контролю забороняється».

 Основна мета такого інформування – покращити рівень правової обізнаності громадян та запобігти можливим зловживанням з боку персоналу Держприкордонслужби. Крім того вже найближчим часом у вищезгаданих пунктах контролю ці пам’ятки будуть роздаватися усім бажаючим, щоб коло поінформованих осіб ставало якомога ширшим.

У рамках розвитку комунікаційних платформ прикордонне відомство і надалі продовжуватиме діалог з громадськими організаціями задля підвищення якості культури прикордонного контролю та протидії корупційним проявам серед персоналу.