У Херсоні заплановано створити єдиний центр гуманітарної допомоги переселенцям

12 Лютого 2015 15:23
city.kherson.ua

city.kherson.ua

Тему вимушених переселенців із тимчасово окупованих територій України обговорили під час офіційної зустрічі міський голова Володимир Миколаєнко та Надзвичайний і Повноважний Посол Французької Республіки в Україні Ален Ремі.

Пана Посла турбували питання кількості переселенців, наявності місць для їх поселення, чи є в Херсоні переселенці з Криму і чи переважають серед них кримські татари, чи потрібно в нашому місті будівництво окремого поселення для переселенців тощо.

Міський голова розповів, що місто (місцева влада, представники громадськості) налагодили систему допомоги, поступово її удосконалюють. «В окремому поселенні на сьогодні потреби немає», – повідомив Володимир Миколаєнко.

Заступник міського голови Сергій Черевко, як куратор питання, повідомив, що кількість вимушених переселенців із зони проведення антитерористичної операції на сході країни постійно змінюється. «Офіційно реєструются сім’ї, які не мають тут родичів чи знайомих і вкрай потребують підтримки і допомоги. Таких сімей в Херсоні близько 700. Місто надає комплексну допомогу. Діти дошкільного віку влаштовані до міських дитячих садків, діти шкільного віку – до шкіл. Особлива увага надається тим, хто потребує медичної допомоги. Триває робота по знаходженню тимчасової чи постійної роботи для переселенців. Звісно, міська влада не обійшлась би без допомоги громадських і релігійних організацій», – сказав Сергій Черевко.

Він також повідомив, що за дорученням міського голови Володимира Миколаєнка в м. Херсоні, найближчим часом, буде створений єдиний центр гуманітарної допомоги: «Його планують розмістити в центрі міста. Центр, в тому числі, буде співпрацювати з міжнародними організаціями та фондами, які сьогодні вже надають допомогу жителям сходу». Так, минулими вихідними з Угорщини були отримані 150 продуктових наборів вагою до 20 кг кожен. Також надсилаються дитячий одяг, ковдри, речі для немовлят.

На заключному етапі знаходиться вирішення питання цільової фінансової допомоги від ЄС на проведення ремонтів гуртожитків, в яких мешкають вимушені переселенці, придбання техніки та меблів.