Херсонські рятувальники звернулися до волонтерів за допомогою

12 Лютого 2015 21:20
kherson.mns.gov.ua

kherson.mns.gov.ua

В умовах сьогоднішнього дня волонтери та громадські організації тісно співпрацюють з Головним управлінням ДСНС України у Херсонській області у питанні соціального забезпечення вимушених переселенців з тимчасово окупованої території АР Крим та зони проведення антитерористичної операції. За це їм щире шанування та велика подяка.

Останніми тижнями через погіршення ситуації на Сході до безпечних місць на територію України прибувають сотні людей, у чому їм самовіддано допомагають рятувальники разом з волонтерами.

За даними ДСНС України на теперішній час найбільше вимушених переселенців розміщено в Харківській, Запорізькій та Дніпропетровській областях. Через це там вкрай важко вирішувати питання додаткового розселення людей. Разом з тим, є області, які можуть прийняти людей та забезпечити їм нормальні умови для тимчасового проживання.

Саме задля раціонального розселення людей по регіонах штабами, що опікуються соціальним захистом переселенців, визначено конкретні об’єкти по кожному району області, по кожному населеному пункту, де можливе додаткове розміщення людей.

Тому звертаємося до волонтерів та волонтерських організацій з проханням про співпрацю та взаємодію з питань вивозу людей з Донецької та Луганської областей, їх подальше  розміщення на території Херсонської області та забезпечення всім необхідним.

Просимо координувати свої дії стосовно визначення місця тимчасового проживання на території Херсонської області – з регіональним штабом з питань соціального забезпечення громадян, які переміщуються з району проведення АТО за телефоном 101 та (0552) 42-26-95.

Прес-служба ГУ ДСНС України у Херсонській області