Генічеський район відвідав аташе політичного відділу Посольства Японії в Україні

12 Лютого 2015 09:14
jkg-portal.com.ua

jkg-portal.com.ua

05 лютого Генічеський район з неофіційним візитом відвідав аташе політичного відділу Посольства Японії в Україні Хірано Такаші.

Мета візиту – вивчити суспільно-політичну ситуацію у південному регіоні країни, проаналізувати зміну політичних поглядів після виборів до Верховної Ради України, поспілкуватися з людьми, громадськими діячами, активістами кримськотатарського руху, ознайомиться з проблемними питаннями. Аташе цікавився Херсонщиною як прикордонною зоною з Кримом, анексію якого Японія не визнала.
У ході візиту Хірано Такаші у селищі Новоолексіївка зустрівся з представниками регіонального Меджлісу кримськотатарського народу, відвідав мечеть, потім побував на контрольно-пропускному пункті «Чонгар», де ознайомився з його роботою, спостерігав за порядком перетину кордону.
Далі аташе побував у Генічеську. Він зустрівся з головою Генічеської районної державної адміністрації Олександром Воробйовим та заступником голови районної державної адміністрації Гульнарою Бекіровою.
Хірано Такаші також відвідав Генічеський краєзнавчий музей, де ознайомився з історією району, переглянув виставку волонтерського руху, поспілкувався з місцевими журналістами.
По закінченні свого візиту високопоставлений гість відвідав оздоровчий комплекс «Інтер Медікал Еко Сіті», що на Арабатській Стрілці. Аташе посольства Японії повідомив, що його країна готова залучити своїх експертів для надання допомоги з реформування економіки України, але необхідно визначити, в які галузі будуть потрібні такі фахівці.