У січні від платників податків Херсонщини надійшло понад 8 млн. грн. військового збору

11 Лютого 2015 11:26
kherson.sfs.gov.ua

kherson.sfs.gov.ua

Законом України від 28 грудня 2014 року № 71-VІІІ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України» (далі – Закон №71) оподаткування військовим збором подовжено до завершення реформи Збройних сил України). Ставка збору залишена без змін – 1,5 % об’єкта оподаткування. Закон № 71 набрав чинності з 01 січня 2015 року.

«У січні поточного року від платників Херсонщини надійшло 8,1 млн. грн. військового збору», – відмітив заступник начальника управління – начальник відділу адміністрування доходів і зборів з фізичних осіб та майнових податків управління доходів і зборів з фізичних осіб Головного управління ДФС у Херсонській області Олексій Юсов.

Левову частку надходжень в загальний вклад внесли мешканці міста Херсона, вони спрямували в державну скарбницю понад 3,9 млн. гривень. Не менш активними у підтримці української армії були платники Новокаховської, Цюрупинської та Каховської ОДПІ, які перерахували до бюджету 1,2 млн.грн., 0,9 млн.грн. та 0,8 млн. грн. збору. Суб’єкти господарювання Генічеської та Скадовської ОДПІ внесли до державного бюджету по 0,7 млн. грн. та 0,6 млн.грн. військового збору.