Херсонські рятувальники влаштували свято вихованцям школи-інтернату

11 Лютого 2015 14:02

У День соборності України, до херсонських рятувальників завітали діти з підшефної школи-інтернату. Приїхали вони на автобусі з написом «Оперативно-рятувальна служба». На обличчях малечі була непідробна радість. Вони очікували на справжній сюрприз від старших товаришів і перед шефами стояло завдання виправдати дитячі сподівання.

Підшефні не вперше беруть участь в громадських акціях, які проводять в Головному управлінні ДСНС області і цього разу вони долучилися до заходів під гаслом «Запобігти. Врятувати. Допомогти».

Спочатку хлопчики і дівчатка познайомилися з бойовим оснащенням співробітників 20-ї Державної пожежно-рятувальної частини Суворовського району м. Херсона. Командир відділення цього підрозділу Олександр Горбенко вже не вперше проводить екскурсію для дитсадівців і школярів Херсона і в нього дуже добре виходить знайти спільну мову з дітьми.

kherson.mns.gov.ua

kherson.mns.gov.ua

Він продемонстрував наочно яким приладдям доводиться користуватися, щоб вивільнити затиснену людину з автомобіля, з-під завалу, обрізати електропроводи тощо. Рятувальник познайомив екскурсантів з насосом по забору води у цистерну, «пістолетом», що подає воду, гідроелеватором для забору води тощо. Традиційно гостям підрозділу дозволили приміряти елементи рятувального одягу, зокрема, апарати зі стисненим повітрям. А демонстрація в дії рятувальної автодрабини викликала справжній ажіотаж.

kherson.mns.gov.ua

kherson.mns.gov.ua

Дохідливо, по-батьківські рятувальники розповіли дітям про основні правила поводження з електроприладами, з відкритим вогнем і нагадали правила поведінки на водоймах як взимку, так і влітку. Підшефні у свою чергу відповідали на поставлені запитання і за правильні відповіді були заохочені солодощами.

kherson.mns.gov.ua

kherson.mns.gov.ua

Головне управління ДСНС України у Херсонській області