Жителі Чонгара роблять бізнес на кримчанах

9 Лютого 2015 09:56
ukrinform.ua

ukrinform.ua

Основну масу автоперевізників, які доставляють пасажирів до контрольного пункту в’їзду-виїзду (КПВВ) “Чонгар”, що у Генічеському районі на адмінкордоні Херсонщини з Кримом, а також звідси до залізничної станції Новоолексіївка, є жителі села Чонгар, розташованого неподалік.

Про це у розмові з кореспондентом Укрінформу розповів на КПВВ “Чонгар” командир взводу дорожньо-патрульної служби, майор міліції Григорій Лях.

“Перевізники, переважно, із Чонгара. Майже всі тут чонгарські”, – розповів він.

Також серед перевізників є і жителі смт Новоолексіївка, де знаходиться залізнична станція – найближча до Криму. Але їх питома вага у цих перевезеннях є значно менша.

За його словами, приватні перевізники особливо активні, коли на КПВВ “Чонгар” відсутні співробітники ДПС. Як тільки екіпаж ДПС від’їжджає на ДТП чи надання комусь допомоги, кількість автомобілів перевізників на території контрольного пункту різко зростає. “Траплялося, що проїхати по контрольному пункту (через кількість автівок перевізників – ред.) було неможливо. Ми виділяли два екіпажі, проводили з перевізниками бесіди”.

Згідно з інформацією, отриманою від військовослужбовців Державної прикордонної служби України, які дислоковані на КПВВ “Чонгар”, за одного пасажира приватні перевізники вдень беруть по 100 гривень, а вночі – по 200 гривень. Щодня тут працюють до 100 приватних перевізників на своїх автівках.

На даний час залізничне та автобусне сполучення материкової України з Кримом відсутнє. Пасажирські потяги йдуть у бік Криму найближче лише до залізничної станції Новоолексіївка, а автобуси – до адмінкордону.