Наші захисники на блок-постах Херсонщини

9 Лютого 2015 07:01
visti.ks.ua

visti.ks.ua

На перехресті автодоріг Херсон-Нова Каховка-Генічеськ та Одеса-Мелітополь-Новоазовськ з вересня минулого року працює контрольно-пропускний пункт, на якому несуть службу працівники Каховського РВ, працівники батальйону патрульної служби міліції особливого призначення «Херсон», працівники ДАІ та МНС.

Їх головна мета – виявлення осіб, які можуть перевозити зброю, інші заборонені предмети зі східних регіонів держави та Республіки Крим та недопущення можливого проведення терористичних актів та дестабілізації на території Херсонської області.

В облаштуванні блок-посту міліції допомагали як керівництво району, так і підприємці. За час його роботи було виявлено більше десятка незаконного перевезення зброї, боєприпасів та вибухівки із зони проведення антитерористичної операції.

За весь час роботи контрольно-пропускного пункту в ході огляду автомобілів було вилучено: патронів калібру 5,45 мм в кількості 1100 шт, патронів АКМ калібру 5,45 мм. в кількості 674 шт., патронів АКМ калібру 5,45 мм.(трасуючих) в кількості 30 шт., ручна граната дистанційна-5 в кількості 2 шт, ручний протитанковий гранатомет -22- 1 шт., автомат Калашнікова складний укорочений – 74У калібру 5,45 мм. – 1шт, патрони АКМ калібру 7,62 в кількості 836 шт, патронів для РПК калібру 7,62 мм. в кількості 479 шт., одна розтяжка, димові шашки в кількості 3 шт, запали до гранат в кількості 4 шт, карабін АКМС МФ-1 в кількості 1 шт. та 150 патронів калібру 7,65 мм. до нього, карабін «Сайга» МК-223 РЕМ та 10 патронів до нього, ручний протитанковий гранатомет-26 «Аглень» в кількості 2 шт., 5 шт. під ствольних гранат до ручного гранатомету, набої до стрілецької зброї в кількості 170 шт., бікфордові шнури в кількості 50 шт, під ствольні гранати для автомату Калашнікова в кількості 5 шт. Всі вилучені предмети були направлені на дослідження до науково-дослідного криміналістичного центру.

Разом з тим, під час несення служби на блок-посту, правоохоронці не тільки виявляють факти незаконного перевезення зброї, боєприпасів та вибухівки із зони проведення антитерористичної операції, але і здійснюють профілактику, попередження та припинення правопорушень у сфері дорожнього руху. Виявляють осіб, які керують транспортним засобом в стані алкогольного сп’яніння, без відповідних документів або керують транспортними засобами не зареєстрованими на території країни у встановленому законом порядку.

Кожна вилучена одиниця зброї або вибухова речовина, могла бути приведена в дію у будь-якому куточку України. Тому, хлопці, що несуть цілодобово службу на блок-посту, роблять корисну та небезпечну справу.

Найважче їм було нести службу на блок-посту в люті січневі морози, саме тоді небайдужі та патріотично налаштовані земляки надавали посильну допомогу нашим захисникам.

– Від імені керівництва правоохоронних органів, виражаємо вдячність всім підприємцям за надання продуктів харчування, дров для обігріву та електрозабезпечення блок-посту, – зазначає начальник Каховського райвідділу Віталій Немерець.