У Херсоні героям АТО виділять 280 земельних ділянок

7 Лютого 2015 11:21

Відбулось попереднє засідання робочої групи з підбору земельних ділянок для забезпечення потреб громадян, які переселяються з тимчасово окупованих територій України, або призвані до Збройних Сил України у зв’язку з частковою мобілізацією, чи проходили строкову військову службу та брали участь в антитерористичній операції, а також членів сімей військовослужбовців, загиблих у зоні проведення антитерористичної операції.

Станом на 5 лютого, за інформацією департаменту містобудування та землекористування, отримано 431 клопотання про надання дозволу на виготовлення проекту землеустрою та подальшого надання земельної ділянки.

Мова йде про квартал Таврійського мікрорайону обмежений вул. 49 Гвардіської Херсонської дивізії – Космічної – Ворошилова – Нестерова площею 34 га – це близько 280 земельних ділянок.

city.kherson.ua

city.kherson.ua

5 лютого 2014 року, Детальний план зазначеної території, успішно пройшов архітектурно-містобудівну раду. На чергове пленарне засідання сесії міської ради (20 лютого) буде винесений проект рішення про його затвердження депутатським корпусом. Після затвердження рішення, з’явиться можливість розгляду клопотань.

«Основне наше завдання, враховуючи те, що на сьогоднішній день заяв значно більше, ніж передбачених ділянок, необхідно розробити обгрунтований, зрозумілий механізм надання цих ділянок. На мою думку, першочергово слід надавати ділянки сім’ям  загиблих воїнів в зоні АТО і пораненим. Далі розглядати клопотання відповідно до черговості подання документів до реєстру», – сказав директор департаменту містобудування та землекористування Михайло Жаров.