«Gopri plus» або Зробимо наше місто краще

4 Лютого 2015 08:01

1423029934_dscn9893Жителі Голої Пристані прагнуть, щоб рідний край процвітав і розвивався. Але, на жаль, як і в кожному місті, у Голій Пристані також є невирішені проблеми.

Допомогу у їх розв’язанні запропонував польський Фонд політики розвитку. 14 січня його представники прибули до Голої Пристані. Разом з архітекторами Фонду вони оглянули місто, його ресурси, акцентувавши свою увагу на будівлях, архітектурі, зовнішньому вигляді міста, оцінили його потенціал, роздумували, які саме проекти можна впровадити.

А 15 січня в Голопристанському міськрайонному Центрі зайнятості представники Фонду політики розвитку разом з Центром регіонального розвитку «Топ-Кая» зібрали працівників виконавчого комітету міської ради, керівників комунальних підприємств, громадські організації та підприємців на семінар, щоб розповісти голопристанцям про пілотний проект, створений саме для нашого міста. Проект реалізується за підтримки країн Вишеградської четвірки (Польщі, Чехії, Угорщини і Словаччини).

1423029974_dscn9905Про нього розповіли Войтек Шпочинський та Сильвія Шпарковська від Фонду політики розвитку спільно з представницею Центру регіонального розвитку «Топ-Кая». Вони презентували розроблену ними веб-сторінку, на якій представлена так звана «карта проблем» Голої Пристані. На цій карті кожен бажаючий мешканець або гість міста, не виходячи з дому, може залишити своє зауваження про проблеми в Голій Пристані: від неприбраних територій до поганого обслуговування в кафе.

Для зручності користувачів всі скарги розділені на категорії, про вибір яких і дискутували на семінарі. Обговоривши пропозицію представників історико-розважального комплексу «Зелені хутори Таврії» у вирішенні цього питання, учасники семінару все ж виділили найважливіші проблеми (підтоплення міста, доступність міської інфраструктури, сміття, освітлення, незадовільний розвиток туристичної галузі, озеленення міста та пляж, тварини), але пообіцяли ще поміркувати. Активне обговорення викликала і назва сайту, адже вона повинна бути короткою, але відображати всю суть проекту. Тож зупинилися на назві «gopri plus», бо плюс – це покращення, яке обов’язково відбудеться в Голій Пристані.

Розробники обіцяють, що функціонувати сторінка почне вже в лютому. Позначити проблему на карті можна буде, не тільки описавши її словами, але й додавши фотографію з місця, що вимагає уваги чиновників чи керівників організацій. Згодом планується також створення додатку для мобільних телефонів. За ту чи іншу проблему можна буде проголосувати, тим самим підкресливши її значимість.

Найважливіша проблема, яку голопристанці виберуть за наступні декілька місяців, буде вирішена за допомогою коштів, які виділить в рамках проекту Фонд політики розвитку. Після завершення проекту сайт продовжить функціонувати і проблеми, позначені на ньому, будуть вирішуватися міською радою, підприємствами, організаціями міста та мешканцями.

Джерело: golapristan.com