У Херсонській школі відбувся захід-реквієм «Вони загинули за Україну»

2 Лютого 2015 15:01
city.kherson.ua

city.kherson.ua

З нагоди 97-ї річниці бою під Крутами 29 січня у спеціалізованій школі №52 відбувся захід-реквієм «Вони загинули за Україну».

Розпочався захід із літературно-музичної композиції «Через Крути до майбутнього». Шкільний учнівський парламент підготував відео-презентацію «Герої Крут у пам’яті людській», у якій наголошувалося, що цей подвиг української молоді назавжди викарбується золотими літерами на сторінках нашої історії. Учениці Аліна Деордиця та Анастасія Якименко і бандуристки музичної школи №3 виконали патріотичні українські пісні.

На захід завітали радник Херсонського міського голови з гуманітарних питань Павло Гавриш та отаман Соборного Козацтва України «Січ», генерал осавул Валерій Колісниченко. Гостям було презентовано буклет «Вони загинули за Україну!», у якому розкриваються історичні сторінки боїв під Крутами та революції Гідності. Також на сторінках буклету міститься інформація спеціалізованої школи №52 про заходи національно-патріотичного виховання.

По завершенні заходу усі бажаючі мали змогу приєднатися до акції «Мої побажання воїну». Створивши «дерево побажань», було вирішено відправити його українським військовим у зону АТО.