Херсонський центр соціальних служб підбив підсумки роботи за 2014 рік

2 Лютого 2015 15:40

centr_1«Основним завданням у 2014 році було продовження роботи з надання соціальних, психологічних та юридичних послуг особам та сім’ям з дітьми, які опинилися у складних життєвих обставинах, проведення роботи з особами з числа дітей-сиріт, прийомними сім’ями, дитячими будинками сімейного типу, а також  особами, які відбувають покарання без позбавлення волі», – розповів директор Херсонського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Антон Єфанов.

На початку 2014 року спеціалісти Центру проводили роботу з 267 особами та 718 сім’ями. Всього у 2014 році соціальна робота проведена з 928 та 1655 сім’ями (в них 2117 дітей).

У зв’язку з подіями в АР Крим на початку березня, на базі Центру було сформовано тимчасове спеціалізоване формування «Крим», основним завданням якого було проведення інформаційної роботи з переміщеними особами, організація взаємодії з іншими органами виконавчої влади та громадськими організаціями, а також організація та надання первинної гуманітарної допомоги. Розроблено та видано понад 4 тис. інформаційних буклетів, які розповсюджувалися як на території міста, так і на прикордонних пунктах перетину. Всього надано допомогу понад 250 особам.

Також, гуманітарна допомога надавалася підрозділам Державної прикордонної служби України, які разом із сім’ями передислоковані з АР Крим.

У зв’язку з початком активних бойових дій на Сході держави, з червня 2014 року до міста почали масово прибувати особи та сім’ї з Донецької та Луганської областей. Тому, за ініціативи Центру, на базі міської ради був створений координаційний центр по роботі з такими особами. Допомогу надано майже 3 тис. людей.