Пізнавальну музейну гру з елементами путівника створюють у Херсоні

30 Січня 2015 10:11
prostir.museum

prostir.museum

Для чого херсонці приходять до художнього музею? Отримати естетичну насолоду, відпочити від буденності, побачити справжні твори мистецтва… А незабаром в музеї можна буде ще й грати! Найближчим часом Херсонський обласний художній музей представить для своїх гостей новий проект — музейну гру під назвою «Виставковий турнір», над якою співробітники музею наразі працюють.

Робота над проектом почалася восени, коли музей став одним з 14 переможців всеукраїнського конкурсу міні-грантів у рамках семінарської програми «Презентаційна продукція і промоція музею» в межах проекту «ProMuseum» який реалізується за підтримки МФ “Відродження” та МБФ “Україна 3000”. Оператором проекту є ГО “Український центр розвитку музейної справи”. Партнер проекту — Фонд громади міста Херсон «Захист».

www.artmuseum.ks.ua

www.artmuseum.ks.ua

27 січня 2015 року відбулась попередня презентація макету «Виставкового турніру». У процесі гри учасники збиратимуть картки із зображенням експонатів, створюють власні виставки, знайомляться з жанрами образотворчого мистецтва на основі колекції музею. Переможців у грі буде багато, адже гра передбачає розмаїття ігрових комбінацій.

Перша частина гри – «Виставковий турнір» дає можливість проведення активного відпочинку для відвідувачів музею. Гра розрахована на проведення її у залі та передбачає доступність та прості правила. Граючи, гості зможуть дізнатися більше про твори колекції, а сам факт гри буде спонукати до діалогу. Гра «Виставковий турнір» розрахована на широку аудиторію — родина з дітьми, компанія друзів, тощо. Також настільна гра може бути яскравою згадкою про відвідування музею та цікавим, незвичайним сувеніром.

Домашній варіант — «Створи виставку року» – пропонує гравцю уявити себе директором художньої галереї, який готує нову виставку. Гра дасть можливість дізнатися, за якими принципами формуються тематичні експозиції, познайомить з термінами мистецтвознавства. Тож ігри не тотожні між собою.

Чому з усіх можливих варіантів презентаційної продукції музею ми обрали саме гру? Тому що самі любимо грати та хочемо здивувати своїх відвідувачів, познайомивши їх із творами колекції з іншого ракурсу.

Презентація проекту відбудеться у березні. Слідкуйте за наступними анонсами та чекаємо всіх у музеї!

Джерело: prostir.museum